תפריט

הישרדות ארבעים מעלות

לא להאמין, החופש הגדול שוב הגיע… אז איך לעבור את החופש בכמה שיותר כיף, כמה שפחות קושי, וכמה שפחות חור בכיס?!

קודם כל, חשוב לזכור שקרוב לוודאי שיהיו רגעים (רבים) של עצבנות, עייפות, רצון עז שמישהו אחר יטפל קצת בילדים, וזה בסדר. אתם בסדר, והילדים בסדר, ואתם בחברה טובה. והנה גם כמה עצות מעשיות שיכולות לעזור:

 

"הוא מטפס על הקירות ואנחנו מתחרפנים"

כדי שהילדים יהיו עסוקים ואתם מרוצים:

*כדאי למצוא עם הילדים מה הם יכולים ואוהבים לעשות בעצמם. אפשר לבנות איתם תכנית יומית/שבועית. כדאי לעשות את זה בזמן רגוע, ולא כשכולם עצבניים!

*אם יש ילדים גדולים יותר, אפשר להיעזר בהם להעסקת הצעירים. ואם לא, חבר'ה אחראיים בתיכון ישמחו לתפקיד.

*מותר בהחלט לתגמל את הילדים על העסקת עצמם/האחים.

 

"הויכוחים לא נגמרים"

*חשוב לשמור את האנרגיה לנושאים החשובים.כדאי להחליט מראש על כמה נושאים שהכי חשובים לכם כהורים, ולהבהיר לילדים בזמן רגוע את הכללים ואת תוצאות ההתנהגות. ואז מגיעה העבודה הקשה – להיות ברורים ועקביים ככל האפשר.

*השילוש היעיל: אמפטיה, גבולות ובחירה.בזמן ויכוח רצוי להביע הבנה למצבו של הילד, ויחד עם זה לשים גבול ברור, ולבסוף לתת אפשרות בחירה. למשל: "אני מבינה שאת מאוכזבת, אבל את לא יכולה לאכול עוד ממתקים כרגע. את יכולה לבחור אוכל אחר או ללכת לשחק".

*עשו הרבה ודברו מעט:הרבה פעמים כשכולם עצבניים הויכוחים נמשכים כמו מסטיק. אנחנו נגררים לתגובות ו/או מנסים להסביר לילד באריכות. אמרו את הדברים בקיצור. אם אתם מזהירים לגבי תוצאות – לא יותר מפעמיים שלוש, ואז לממש. זכרו לתת לא רק עונשים, אלא גם חיזוקים. אם אתם מזהירים לגבי עונש, בחרו עונש שאתם יכולים לעמוד בו.

 

 

"משפחה חורגת"

אז איך לעבור את הקיץ בלי להיכנס (עוד יותר) למינוס?

*תכננו תקציב לקיץ.אם הילדים גדולים מספיק, עשו איתם בדיקה לגבי צרכיהם (או ליתר דיוק מ"ומ קשוח) ותנו להם תקציב שבועי/חודשי/לכל החופש. זה יכול לחסוך כסף וגם הרבה ויכוחים.

*התארגנות משותפת.אנחנו מוצאים המון כסף – כל משפחה בנפרד. אפשר וכדאי להתארגן יחד – לעזרה משותפת בכסף, ולעזרה הדדית ללא כסף.

*מותר וכדאי לבקש עזרה – להורים ובמיוחד לאמהות יש מליון סיבות למה לא לבקש עזרה. אז לפני שאת בטוחה לחלוטין שרק את יכולה לטפל בילדים, שאם תבקשי רק יאכזבו אותך, שאת לא רוצה להכביד – בדקי את ההנחות האלה. יכול להיות שתמצאי שגם את נעזרת, וגם בסה"כ כולם נהנים ומרוויחים, מכל הבחינות.

*לא בושה לומר לחברים – בואו נעשה בילוי חסכוני. יכול מאד להיות שגם הם ישמחו.

 

מילה על מתבגרים

הנה כמה המלצות לגבי מתבגרים:

  1. מ"ומ תקיף אך מכבד עם המתבגר/ת שלכם לגבי הצרכים, הרצונות, והגבולות.

  2. "כל ההורים מרשים…”כמעט בטוח שתתקלו במשפט זה, כאשר תציבו גבול. חשבו מתי להתחשב בכך, אך זכרו שמותר וחשוב להציב את הגבולות שנראים לכם גם כש"כל ההורים…”.

  3. בדר"כ אין שום טעם להיאבק איתם על שעת הקימה בבוקר. חסכו את האנרגיה לדברים חשובים יותר.

 

ואחרון חביב – להנות! עשו דברים שאתם אוהבים לעשות ושעושים לכם טוב!

 

בברכת קיץ טוב וכיפי!

תמר משעול שמעוני 

הפוסט הזה סגור לתגובות כרגע.

Quick Website - בניית אתר תדמית
FRESH - עיצוב גרפי